FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ministarstvu pravosuđa sastanak o poboljšanju usluga pravosudne uprave

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu pravosuđa danas su suodržani sastanci s predstavnicima MUP-a, Središnjeg državnog ureda zaupravu, Državne geodetske uprave, Hrvatske javnobilježničke komore iHrvatske udruge banaka s ciljem da se građanima i poslovnim subjektimaomogući kvalitetnija, brža i transparentnija usluga u segmentupravosudne uprave, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu pravosuđa danas su su održani sastanci s predstavnicima MUP-a, Središnjeg državnog ureda za upravu, Državne geodetske uprave, Hrvatske javnobilježničke komore i Hrvatske udruge banaka s ciljem da se građanima i poslovnim subjektima omogući kvalitetnija, brža i transparentnija usluga u segmentu pravosudne uprave, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

S tijelima državne uprave, Hrvatskom udrugom banaka i Hrvatskom javnobilježničkom komorom dogovorena je suradnja oko elektroničke razmjena informacija kako bi se ubrzalo rješavanje predmeta iz nadležnosti zemljišno-knjižnih odjela općinskih sudova, stoji u priopćenju.

U suradnji Ministarstva pravosuđa i Hrvatske javnobilježničke komore uvest će se nova usluga kojom će se građanima i poslovnim subjektima omogućiti izdavanje službenih zemljišno-knjižnih izvadaka putem javnobilježničkih ureda diljem Hrvatske. Navedena usluga, kažu u Ministarstvu, bit će uvedena početkom listopada ove godine.

Istodobno putem javnobilježničkih ureda bit će moguće dobivati službeni izvadak iz registra trgovačkih sudova za poslovne subjekte na isti način na koji to danas dobivaju u trgovačkim sudovima. Time će Ministarstvo pravosuđa i Hrvatska javnobilježnička komora dati svoj doprinos u jačanju dostupnosti podataka javnih registara trgovačkih sudova, jačajući pravnu sigurnost u prometu nekretnina, odobravanju i korištenju financijskih proizvoda i usluga poslovnog bankarstva i osiguravajućih društava i drugih financijskih subjekata, stoji u priopćenju.

U Ministarstvu kažu da su predstavnici Hrvatske udruge banaka podržali navedene inicijative te obećali da će sa svoje strane dati doprinos smanjivanju administrativnih koraka kod odobravanja različitih proizvoda građanima i poduzetnicima korištenjem eGruntovnice i redizajnirane online usluge Sudskog registra trgovačkih sudova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙