FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalno vijeće završava vrednovanje studijskih programa; Rektorski zbor sutra o upisnim kvotama

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za visokoobrazovanje danas završava vrednovanja 807 prijedloga studijskihprograma usklađenih s Bolonjskom deklaracijom.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje danas završava vrednovanja 807 prijedloga studijskih programa usklađenih s Bolonjskom deklaracijom.

Temeljem odobrenih dopusnica za studijske programe, Rektorski zbor hrvatskih sveučilišta na sutrašnjoj će sjednici utvrditi upisne kvote, tj. broj studenata koji će moći biti upisani u pojedini studijski program u prvom upisnom roku.

Prijave za upis na visoka učilišta primat će se od 4. do 8. srpnja, a termini održavanja prijemnih ispita su od 11. do 15. srpnja. Upisi će se održati od 18. do 22. srpnja.

Sutra će na web stranicama Ministarstva biti objavljen popis studijskih programa za koje su odobrene dopusnice, navodi se u današnjem priopćenju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Inače u posao vrednovanja studijskih programa bilo je uključeno oko 1050 stranih i domaćih recenzenata, izvjestitelja i stručnih suradnika.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac odobrio je izdavanje dopusnica za 507 studijskih programa, a za većinu preostalih Nacionalno vijeće danas će mu uputiti preporuku.

Za manji dio predloženih studijskih programa dopusnice će moći biti izdane naknadno, tj. tek temeljem ispunjavanja uvjeta iz zakonom predviđenog pisma očekivanja.

Do danas je Nacionalno vijeće odbilo osam prijedloga studijskih programa, pretežito zbog negativne stručne recenzije ili stručnog izvješća.

Visoka su učilišta tijekom postupka vrednovanja povukla prijedloge 85 studijskih programa među kojima je i određeni broj programa koji je dobio negativnu ocjenu Nacionalnog vijeća, bilo zbog negativne stručne recenzije ili nedovoljnog broja prema zakonu angažiranih nastavnika, stoji u priopćenju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙