FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen "Zajednički europski referentni okvir za jezike: učenje, poučavanje, vrednovanje"

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Prvo hrvatsko izdanje knjige"Zajednički europski referentni okvir za jezike: učenje, poučavanje,vrednovanje", koju je objavilo Vijeće Europe, a na hrvatskom izdala"Školska knjiga", danas je svečano predstavljeno u prostorijamaizdavača.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Prvo hrvatsko izdanje knjige "Zajednički europski referentni okvir za jezike: učenje, poučavanje, vrednovanje", koju je objavilo Vijeće Europe, a na hrvatskom izdala "Školska knjiga", danas je svečano predstavljeno u prostorijama izdavača.

Knjiga sadrži sve važne sastavnice za učenje, proučavanje i vrjednovanje stranog jezika i nezaobilazan je priručnik za sve profesore stranih jezika, naglasila je Anuška Nakić, direktorica Nakladničkog sektora "Školske knjige".

Taj stručni priručnik u devet tematskih cjelina obrađuje zajednički europski referentni okvir u političkome i obrazovnom kontekstu, propituje odnose - primjena stranog jezika i korisnik jezika, razmatra opće i komunikacijske jezične sklonosti korisnika, učenje i poučavanje jezika, ulogu zadataka u nastavi jezika, te jezičnu raznolikost i nastavni program.

Prevođenje knjige bilo je vrlo teško i zahtijevalo je timski rad, naglasila je predsjednica Zajednice za strane jezike Valnea Bressan, dodavši kako se zbog jasnoće teksta morao u tekstu zadržati i određen broj tuđica.

Jezična politika Vijeća Europe zasniva se na svijesti da bogatstvo europskih jezika ne smije biti zapreka, već na njih treba gledati kao na izvor međusobna dopunjavanja. Upravo stoga treba ih trajno štititi i njegovati, naglasila je načelnica Odjela za multilateralnu suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Alida Matković.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙