FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena don Kaćunkova knjiga "Pogled sa Sljemena"

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga don Anđelka Kaćunka "Pogledsa Sljemena - Izbor kolumni, propovijedi i razgovora" predstavljena jedanas u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga don Anđelka Kaćunka "Pogled sa Sljemena - Izbor kolumni, propovijedi i razgovora" predstavljena je danas u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

O knjizi su govorili predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, predsjednik saborskoga Odbora za kulturu Petar Selem, slikar Josip Botteri Dini, novinar Slobodne Dalmacije Ivan Ugrin, svećenik Vinko Sanader i autor.

"Pred nama je knjiga svećenika koji osjeća svoj duhovni i domoljubni poziv," rekao je Zidić dodavši kako Kaćunko piše sjajnim hrvatskim jezikom.

Govoreći o knjizi Zidić je ustvrdio kako se Europska unija u svom ustavu prema kršćanstvu netolerantno ponijela. "Kad bismo izbrisali kršćanstvo iz naše povijesti malo bi nam toga vrijednog ostalo," dodao je.

Selem je Kaćunaka ocijenio kao "virtuoza riječi koji brzo i djelotvorno reagira na stvarnost. U tekstovima vrlo često raščlanjuje licemjerje hrvatskih medija", dodao je.

"Knjiga upućuje na svojevrsno zajedničko tkanje Splita i Zagreba iz kojeg se rađa fini hrvatski osjećaj," napomenuo je Botteri dodavši kako se Kaćunko u svojoj knjizi bori protiv medijskih zastupnika antievanđelja.

"Autor se na duhovan i duhovit način suprotstavlja domaćim i stranim moćnicima," ocijenio je Ugrin dodavši kako uvijek govori u skladu s nadahnućima Katoličke crkve.

"Kaćunko je glasnogovornik kršćanske savjesti," ocijenio je Sanader dodavši kako čitatelja istodobno odgaja i podučava čitanju.

Kaćunko je ustvrdio kako danas "šačica liberalnih medijski novinara terorizira šutljivu katoličku i domoljubnu većinu naroda".

Knjigu "Pogled sa Sljemena - Izbor kolumni, propovijedi i razgovora" (151 str.) koju je objavio solinski nakladnik Dom Zvonimir, u pet poglavlja donosi don Kaćunkove javne nastupe u kolumnama, intervjuima i propovijedima.

Predgovor knjizi napisao je Marko Matijević, a pogovor Ivan Ugrin.

Anđelko Kaćunko (1954.) je kancelar Vojnoga ordinarijata u Zagrebu. Tekstove objavljuje u listovima "Mi", Glas Koncila", "Hrvatsko slovo", "Fokus" i "Vjesnik".

(Hina) xmkov ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙