FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga poezije Yehuda Amichaia

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - U Društvu hrvatskih književnika (DHK)u Zagrebu danas je predstavljena knjiga pjesama Yehude Amichaia"Pjesme siromašna proroka", koju je objavio istarski ogranak DHK uPuli.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - U Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu danas je predstavljena knjiga pjesama Yehude Amichaia "Pjesme siromašna proroka", koju je objavio istarski ogranak DHK u Puli.

O Amichaievim pjesmama govorili su urednik knjige Boris Biletić i prevoditelji pjesama Đuro Vidmarović, Jadranka Brčić i Jelena Zaričnaja, a stihove je govorila dramska umjetnica Sanda Fideršek.

Pogovor knjizi napisala je Tea Benčić-Rimay koja nije nazočila predstavljanju.

Biletić je podsjetio kako je zahvaljujući Vidmarovićevu prijevodu došao u doticaj s Amichaievom poezijom.

"U časopisu 'Nova Istra' nakon toga objavio sam tridesetak njegovih pjesama," napomenuo je Biletić i dodao kako su te pjesme potaknule objavljivanje i ove knjige pjesama.

Yehuda Amichai (1924.-2000.) rođen je u ortodoksnoj židovskoj obitelji. Objavljivao je novele, kratke priče i kazališna djela. Za svoj rad dobio je izraelsku državnu nagradu. Umro je u Jeruzalemu kao najveći pjesnik suvremene židovske poezije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙