FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Kolarićeva knjiga "Ekumenska trilogija - istočni kršćani, pravoslavni, protestanti"

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga Juraja Kolarića "Ekumenskatrilogija - istočni kršćani, pravoslavni, protestanti" predstavljenaje večeras u Zagrebu.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga Juraja Kolarića "Ekumenska trilogija - istočni kršćani, pravoslavni, protestanti" predstavljena je večeras u Zagrebu.

O knjizi su govorili rektor zagrebačkoga Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa Mijo Gorski, profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta iz Zagreba Tomislav Ivančić, tajnik Povjerenstva za ekumenizaciju i dijalog Zagrebačke nadbiskupije Zvonimir Kurečić, predsjednik mormonske crkve u Hrvatskoj Ivan Valek i autor.

Profesor Ivančić je rekao da je "Kolarićeva knjiga priručnik za ekumenizam u našem vremenu i prostoru" i "leksikon i mala enciklopedija ekumenizma".

Autor u knjizi među ostalim pokušava otkriti istinu o Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, koja je postojala u NDH, rekao je Kurečić i dodao da je Kolarića zbog ekumenskih stajališta napadala Srpska pravoslavna crkva. "Optuživala je njeg i Katoličku crkvu za prozelitizam," dodao je.

U knjizi se očituje duh 2. vatikanskoga koncila, ustvrdio je Valek, dodavši kako knjiga osim za katolike ima veliku vrijednost i za druge kršćanske zajednice u Hrvatskoj.

Juraj Kolarić je profesor crkvene povijesti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Objavio je mnoštvo radova i više knjiga, a među njima i knjigu "Kršćanin na drugi način".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙