FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Moj prvi hrvatski rječnik"

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga "Moj prvi hrvatski rječnik -Za djecu i odrasle" u kojem je obrađeno 1500 pojmova, predstavljena jedanas u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Knjiga "Moj prvi hrvatski rječnik - Za djecu i odrasle" u kojem je obrađeno 1500 pojmova, predstavljena je danas u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu.

Rječnik u knjizi je osmislila Sanja Petrušić-Goldstein, tekst je napisala Lara Hoelbling-Matković, crteže su izradili Pika Vončina i Ninoslav Kunc, a fotografije Andrija Zelmanović.

O Rječniku je u ime nakladnika govorila Sanja Petrušić-Goldstein, voditeljica Laboratorija za psiholingvistička istraživanja u Zagrebu Melita Kovačević i autorica teksta Lara Hoelbling-Matković.

Goldstein je istaknula kako djeca u Rječniku mogu pronaći riječi i njihova značenja. "Rječnik smo sastavili od riječi obrađenih u udžbenicima za prvi i drugi razred osnovne škole", objasnila je, dodavši kako je u njem obrađeno 1500 pojmova.

Kovačević je ocijenila kako je pojava toga rječnika prijeloman trenutak u hrvatskoj rječničkoj nakladi. "Djecu posebno privlače likovna rješenja i dizajn knjige", dodala je.

Rječnik obrađuje 1500 riječi razjašnjenih tekstovima, a 856 pojmova u njemu je popraćeno crtežima i fotografijom.

Knjigu "Moj prvi hrvatski rječnik - Za djecu i odrasle" objavila je nakladna kuća Novi liber.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙