FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljene knjige autora "Vijenčevih" kolumna

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Matica hrvatska predstavila je danasu Zagrebu knjige autora tekstova kolumni iz časopisa Vijenac.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Matica hrvatska predstavila je danas u Zagrebu knjige autora tekstova kolumni iz časopisa Vijenac.

Urednici knjiga Jelena Hekman i Ivica Matičević od tekstova Vijenčevih suradnika sastavili su i objavili knjige akademika Dalibora Brozovića "Prvo lice jednine", lingvistice Nives Opačić "Iza riječi", književnika Pavla Pavličića "Ulica me odgojila", dramskoga umjetnika Pere Kvrgića "Stilske vježbe", redatelja Ante Peterlića "Deja-vu", jezikoslovca Mladena Kuzmanovića "Čuvari vremena".

Jelena Hekman priredila je dvosveščani zbornik "Jezik na križu Križ na jeziku - Rasprava o pravopisnim pravilima - Lektori i jezična kultura" i zbornik "Hrvatska književna kritika - Teorija i praksa".

O knjigama su govorili urednik Ivica Matičević i autori knjiga.

Brozović je istaknuo kako se slaže "s onim što je objavljeno u njegovoj knjizi", dok je Kvrgić napomenuo kako su u knjigu ušla njegova fragmentarna sjećanja o kazalištu i uspomene iz života, a govoreći o svojoj knjizi Opačić je ocijenila kako "istina još uvijek može naći put do čitatelja".

Pavličić je pojasnio kako je u tekstove koji su uvršteni u njegovu knjigu bilježio svoja zapažanja o ulici. "Ona nas je odgojila," ustvrdio je.

Peterlić je podsjetio kako je u dvotjedniku Vijenac pisao recenzije filmova prikazivanih na televiziji. "Zato u knjizi ima puno elemenata iz povijesti filma," dodao je.

Matičević je rekao kako se objavljivanjem knjiga pokušalo "tekstove oteti njihovoj novinskoj vrijednosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙