FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena tvrtka FCP za ulaganje u komercijalne objekte u RH

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Početkom srpnja ove godine s radom bitrebala započeti tvrtka First Croatia Properties Limited (FCP), kojaće se baviti investiranjem u komercijalne objekte u Hrvatskoj, najavioje na današnjoj konferenciji za novinare Norman Turner, izvršnidirektor švicarske kompanije Midia Investments SA, koja će upravljatiFCP-om.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Početkom srpnja ove godine s radom bi trebala započeti tvrtka First Croatia Properties Limited (FCP), koja će se baviti investiranjem u komercijalne objekte u Hrvatskoj, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Norman Turner, izvršni direktor švicarske kompanije Midia Investments SA, koja će upravljati FCP-om.

Turner je najavio kako će do kraja lipnja ove godine dionice First Croatia Propertiesa biti uvrštene u AIM (Alternative Investment Market) kotaciju Londonsku burzu, čime se od većinom institucionalnih ulagača planira prikupiti 70 milijuna eura.

Tom iznosu planiraju dodati i oko 140 milijuna eura kreditnih sredstva te u prvoj fazi svog poslovanja u nekretnine u urbanim centrima Hrvatske uložiti oko 200 milijuna eura.

Iako prije uvrštenja na burzu nije želio govoriti o konkretnim projektima, Turner je kazao kako će First Croatia Properties ulagati u komercijalne objekte, poput šoping centara, garaža, poslovnih zgrada i sl., te da nemaju nikakvog interesa za stambene i turističke nekretnine.

Također, istaknuo je da trenutno razmatraju desetak konkretnih projekta širom Hrvatske, ali da ne planiraju započinjati s gradnjom niti jednog objekta za koji unaprijed neće imati sigurnog kupca ili korisnika.

Turner je kazao kako su se za investiranje u Hrvatsku zainteresirali još 1998. godine, no da je sada stvorena investicijska klima ohrabrujuća za strane ulagače, kojih još uvijek nema dovoljno, te da poslovanje FCP-a planiraju ograničiti isključivo na Hrvatsku.

FCP će imati strani menadžment, ali će zaposlenici biti iz Hrvatske, kao i većina građevinskih podizvođača, kazao je Turner te najavio mogućnost da se u narednim fazama rada dionice te tvrtke uvrste i na Zagrebačku burzu te otvore domaćim investitorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙