FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Globalno zatopljenje prijeti turizmu i ratarstvu na Sredozemlju

RIM, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Globalne klimatske promjenedonijet će toplija i suša ljeta na Sredozemlju i pogoditi dva glavnaizvora zarade, poljoprivredu i turizam, stoji u studiji koju je upetak objavila organizacija za zaštitu okoliša WWF.
RIM, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Globalne klimatske promjene donijet će toplija i suša ljeta na Sredozemlju i pogoditi dva glavna izvora zarade, poljoprivredu i turizam, stoji u studiji koju je u petak objavila organizacija za zaštitu okoliša WWF.

Studija predviđa što će se dogoditi ako prosječna temperatura na svijetu poraste za dva stupnja Celzija u razdoblju od 2031. do 2060. godine, čemu je uzrok, po mišljenju znanstvenika, upravo efekt staklenika.

Utjecaj na vrijeme najviše će se očitovati kroz porast ekstremno toplih dana i manje kiše tijekom ljeta, što će rezultirati većim brojem šumskih požara, smanjenim poljoprivrednim prinosima i slabijim turističkim rezultatima, navodi WWF.

Valovi vrućine na Mediteranu ne samo da će odvratiti turiste da dolaze u to područje, nego će toplija ljeta na sjeveru Europe učiniti manjom potrebu da stanovnici sjevera putuju na jug, kao što to rade u današnje vrijeme.

I poljoprivrednici će se morati prilagoditi toplijoj klimi jer će se, u većini slučajeva, površine zasijane poljoprivrednim kulturama smanjiti zbog toplijih i suših ljeta, upozorava WWF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙