FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačke organizacije optužuju državu za iskorištavanje šuma

BRATISLAVA, 16. lipnja 2005. (AFP) - Više slovačkih nevladinihorganizacija optužilo je u četvrtak u Bratislavi slovačku državu zaintenzivnu eksploataciju šuma u strogo zaštićenim zonama u Tatrama.
BRATISLAVA, 16. lipnja 2005. (AFP) - Više slovačkih nevladinih organizacija optužilo je u četvrtak u Bratislavi slovačku državu za intenzivnu eksploataciju šuma u strogo zaštićenim zonama u Tatrama.

"Nije dovoljno što Slovačka dijeli europski novac. Ona također mora poštivati i europske vrijednosti koje su različite u odnosu na one koje se prakticiraju u Nacionalnom parku Tatre", kaže se u priopćenju Građanske udruge Tatre koju su podržale i druge nevladine organizacije.

Prema borcima za zaštitu prirode, Slovačka iskorištava šume u najvrednijim zonama tog prirodnog rezervata koji je ionako već dosta uništen u uraganu u studenom prošle godine.

"Šteta nanesena životnoj sredini životinja i biljaka od europske važnosti neće biti samo poraz boraca za zaštitu prirode nego svih građana ove zemlje", upozoravaju nevladine organizacije.

Početkom tjedna je Svjetska je zaklada za zaštitu prirode (WWF) pokrenula peticiju s istim sadržajem upućenu slovačkom premijeru Mikulasu Dzurindi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙