FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: zeleni za racionalnije korištenje klima-uređaja

HONG KONG, 10. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Udruga za zaštitu okolišaPrijatelji Zemlje najavila je da će poslati skoro milijun SMS porukakako bi navela ljude u uredima da klima-uređaje podese tako datemperatura na njihovim radnim mjestima bude 25 stupnjeva.
HONG KONG, 10. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Udruga za zaštitu okoliša Prijatelji Zemlje najavila je da će poslati skoro milijun SMS poruka kako bi navela ljude u uredima da klima-uređaje podese tako da temperatura na njihovim radnim mjestima bude 25 stupnjeva.

Kampanja za očuvanje energije je potaknuta rezultatima istraživanja koje je pokazalo da su uredi u Hong Kongu "ohlađeni" na prosječno 21-23 stupnja, što je među najnižim temperaturama ureda na svijetu. U Hong Kongu temperatura zraka dostiže preko 30 stupnjeva tijekom ljeta, ali u nekim od ureda ta brojka je samo 17 stupnjeva.

Skupina za zaštitu okoliša je svoju kampanju nazvala "Don't be cold, be cool", a prema njihovim procjenama ovog ljeta bi se moglo uštedjeti oko 40 milijuna dolara za utrošenu energiju ako se klima-uređaji u uredima podese na 25 stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙