FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja ugrožava posljednje orangutane

FRANKFURT, 17. lipnja 2005. (Hina/APA) - Ilegalna prodaja orangutanaugrožava opstanak posljednjih primjeraka tih primata u jugoistočnojAziji, upozorava studija organizacije za zaštitu životinja WWFpredstavljena u petak u Frankfurtu.
FRANKFURT, 17. lipnja 2005. (Hina/APA) - Ilegalna prodaja orangutana ugrožava opstanak posljednjih primjeraka tih primata u jugoistočnoj Aziji, upozorava studija organizacije za zaštitu životinja WWF predstavljena u petak u Frankfurtu.

Po saznanjima WWF-a svake se godine proda do 1100 orangutana na tržnicama Indonezije gdje se te životinje smatraju statusnim simbolima. Mladi orangutani su posebice traženi kućni ljubimci za koje bogati Indonezijci daju i do 550 eura, što je dvostruko od prosječnog mjesečnog prihoda u toj zemlji.

"No kako bi se došlo do beba orangutana najčešće je potrebno ubiti majku", kaže stručnjak WWF-a za zaštitu životinja Stefan Ziegler. Radi manjka ženki mnogi mladi mužjaci ostaju bez para čime se smanjuje i razmnožavanje orangutana.

Prije 15 godina je na svijetu živjelo još oko 150.000 slobodnih orangutana no u međuvremenu je njihov broj pao na oko 55.000. Lov na te majmune u Indoneziji je već 80 godina zabranjen, no stanovništvo ima teškoće prihvatiti to kao nezakonito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙