FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WWF poziva Japan da prekine ubijati kitove u znanstvene svrhe

OSLO, 13. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Japan bi morao prestati'harpunirati' kitove u znanstvena istraživanja, objavila je u nedjeljuekološka organizacija WWF u svom izvješću, optužujući kitolovce da podizlikom znanosti ubijaju kitove radi prodaje njihova mesa.
OSLO, 13. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Japan bi morao prestati 'harpunirati' kitove u znanstvena istraživanja, objavila je u nedjelju ekološka organizacija WWF u svom izvješću, optužujući kitolovce da pod izlikom znanosti ubijaju kitove radi prodaje njihova mesa.

Japan bi trebao prikupljati samo uzorke kitove kože za genetičke analize, i to koristeći nesmrtonosne strelice, stoji u WWF-ovu izvješću o japanskim programima za kitove.

"Nije normalno da Japan, jedna od tehnološki najnaprednijih zemalja svijeta, nastavlja ubijati oko 650 kitova godišnje koristeći znanstvena dostignuća iz 1940-ih", izjavila je direktorica WWF-ova globalnog programa za životinjske vrste Susan Lieberman.

"Pozivamo Japan da živi sa svojom reputacijom tehnološki i znanstveno napredne države i prekine sa znanstvenim kitolovom", dodala je.

Kitolovnim državama, posebno Japanu, Norveškoj i Islandu, dopušteno je ubijati kitove u znanstvene svrhe prema odluci Međunarodne kitolovne komisije (IWC), iako je ta komisija još 1986. uvela moratorij na sve komercijalne lovove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙