FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetnik: Predsjednik Srbije se o stanju s haškim bjeguncima informira iz novina

BEOGRAD,3. srpnja(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić se ouhićenjima, izručenjima ili dobrovoljnim predajama haških optuženikainformira iz novina kao svaki "prosječan građanin", ustvrdio je zanedjeljni broj beogradskih "Večernjih Novosti" Tadićev savjetnik zahaška pitanja Jovica Simić.
BEOGRAD,3. srpnja(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić se o uhićenjima, izručenjima ili dobrovoljnim predajama haških optuženika informira iz novina kao svaki "prosječan građanin", ustvrdio je za nedjeljni broj beogradskih "Večernjih Novosti" Tadićev savjetnik za haška pitanja Jovica Simić.

On ističe kako "o uvjetima predaja Tadić ne zna ništa" te dodaje da je po njegovu mišljenju premijer Srbije Vojislav Koštunica obvezan informirati Tadića o haškim problemima jer je riječ o pitanjima od nacionalnog interesa.

"A predsjednik Srbije je predsjednik i Vojislavu Koštunici. To je institucija iznad vlade i izvršnih institucija, pa bi bilo logično i utemeljeno da tako postupa", naglašava Simić.

Simić je također izrazio sumnju da vlada Srbije zna gdje je Mladić.

"Prvo, da vlada zna gdje je Mladić, uhitila bi ga istog trena, ne bi s njim pregovarala. U vladi vjeruju kako bi izručenjem Mladića cijela priča oko Haga splasnula i Srbija bi rješila sve probleme", rekao je Simić koji drži da "nema nikakvih realnih pokazatelja da će Mladić biti u Haagu do 11. srpnja", jer je "uvjeren da vlada ne zna gdje je on", ali i da je "moguće da mu u skrivanju pomažu neke tajne službe, pojedinci u njima ili bivši njihovi pripadnici".

"Večernje Novosti" u nedjelju pišu pozivajući se na vlastite izvore kako u potrazi za Mladićem sudjeluju i agenti vodećih stranih obavještajnih službi. "Za njim traga nekoliko ekipa 'specijalnog tima' sastavljenog od MUP-a Srbije, Vojske SCG i agenata iz inozemstva", tvrdi list koji dodaje kako je taj tim, provjeravajući informacije o Mladićevu boravku u Srbiji, dosad već proveo nekoliko akcija ali su se informacije pokazale nepouzdanim.

List iznosi i da je policija u subotu izvršila prematačinu stanova braće haškog bjegunca Radovana Karadžića, naime Luke i Ivana, u Beogradu, ali nije našla nikakav trag koji bi ukazivao na sklonište Radovana Karadžića.

Beogradski elektronski mediji prenose u nedjelju i izjavu načelnika Centra sigurnosti u Nikšiću Duška Koprivice koji je rekao da "policija nema informacije o tome da se bivši lider bosanskih Srba, Radovan Karadžić krije u blizini Nikšića".

Radio BBC javio je u nedjelju, pozivajući se na izvore bliske međunarodnim snagama koje tragaju za Karadžićem, da se on skriva u blizini Nikšića u Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙