FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Prihvaćena Rezolucija o pridruživanju EU

BEOGRAD,29. lipnja 2005.(Hina) - Skupština Državne Zajednice Srbije iCrne Gore (SCG) prihvatila je u srijedu Rezoluciju o pridruživanjuEuropskoj uniji, u kojoj se navodi da je pristupanje te zemljeEuropskoj uniji strateški cilj kojem će Skupština SCG davati stalnu ipunu potporu.
BEOGRAD,29. lipnja 2005.(Hina) - Skupština Državne Zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) prihvatila je u srijedu Rezoluciju o pridruživanju Europskoj uniji, u kojoj se navodi da je pristupanje te zemlje Europskoj uniji strateški cilj kojem će Skupština SCG davati stalnu i punu potporu.

Za tekst Rezolucije glasovala je većina zastupnika iz izaslanstava Srbije i Crne Gore.

U Rezoluciji se ističe puna suglasnost svih demokratskih političkih snaga da pridonose nastojanjima Srbije i Crne Gore kako bi se ispunili uvjeti za ulazak u Europsku uniju. Tijela Državne Zajednice pozivaju se da u suradnji s tijelima država članica učine sve kako bi se što prije ispunili uvjeti nužni za otvaranje pregovora o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

U Rezoluciji se ističe i potreba brzog usklađivanja zakonodavstva SCG i država članica sa zakonodavstvom Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙