FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon Fedove odluke dolar nastavlja jačati prema nizu svjetskih valuta

LONDON, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Odluka američke središnjebanke Fed o podizanju kamatnih stopa i nagovještaj novih povećanjarezultirali su u petak najnovijim višemjesečnim najvišim razinamaameričkog dolara prema značajnijim svjetskim valutama.
LONDON, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Odluka američke središnje banke Fed o podizanju kamatnih stopa i nagovještaj novih povećanja rezultirali su u petak najnovijim višemjesečnim najvišim razinama američkog dolara prema značajnijim svjetskim valutama.

Britanska funta oslabila je 1,3 posto na 1,7771 dolar, što je najniža razina u zadnjih devet mjeseci. Najniže osmomjesečne razine u odnosu na dolar zabilježio je i novozelandski dolar, oslabivši oko jedan posto.

Dolar je ojačao nekih 0,2 posto prema euru, koji trenutno stoji 1,2051 dolar. "Zelena" valuta ojačala je i oko 0,5 posto prema jenu te stoji 111,03 jena. U odnosu na švicarski franak bila je na dobitku oko 0,4 posto, dosegnuvši 1,2881 franak.

Američka središnja banka Fed podigla je ključne kamatne stope za četvrtinu postotnog boda na 3,25 posto i najavila nova povećanja. Velika većina vodećih ekonomista na Wall Streetu sada očekuje da će Fed već idući mjesec ponovno podići kamatne stope za četvrtinu postotnog boda te da bi do kraja godine one trebale dosegnuti četiri posto.

"Obzirom na razlike između kamatnih stopa u SAD-u i ostatka svijeta, američka valuta nastavlja dobivati potporu", kazao je Benedikt Germanier, valutni strateg u UBS u Zuerichu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙