FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivan Jakovčić ponovno istarski župan

PAZIN, , 13. lipnja 2005. (Hina) - Vijećnici Skupštine Istarskežupanije na večerašnjoj su sjednici za istarskog župana ponovnoizabrali Ivana Jakovčića, predsjednik IDS-a, najjače stranke uŽupanijskoj skupštini.
PAZIN, , 13. lipnja 2005. (Hina) - Vijećnici Skupštine Istarske županije na večerašnjoj su sjednici za istarskog župana ponovno izabrali Ivana Jakovčića, predsjednik IDS-a, najjače stranke u Županijskoj skupštini.

Njegovu kandidatu za župana podržao je i IDS-ov koalicijski partner, SDP.

Za dva potpredsjednike Županijske skupštine izabrani su Viviana Benussi iz IDS-a, pripadnica talijanske nacionalne zajednice, koja prema Statutu mora imati jednog potpredsjednika, te Marino Roce iz HDZ-a, najjače oporbene stranke u Županijskoj skupštini.

Govoreći o programu, kojeg će, kao i članove županijskog Poglavarstva uskoro predložiti Županijskoj skupštini, Jakovčić je istaknuo da će u tom programu posebno mjesto imati osnivanje istarskog sveučilišta, izgradnja nove opće bolnice i snažan gospodarski rast.

"Naravno projekt Brijuni rivijera bit će motor našeg razvoja, jer je to jedan od ključnih projekata za gospodarski uzlet Istre", rekao je Jakovčić i pozvao sve vijećnike, a posebno HDZ-ove na suradnju, jer, kako je kazao, i premijer i predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader, snažno podupire istarske razvojne programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙