FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amir Muzur novi gradonačelnik Opatije

OPATIJA,15. lipnja 2005.(Hina) - Novi gradonačelnik Opatije od danas jeAmir Muzur čija je Nezavisna lista na proteklim izborima osvojilanajviše glasova i vijećničkih mandata, odlučili su danas nautemeljiteljskoj sjednici članovi opatijskog Gradskog vijeća.
OPATIJA,15. lipnja 2005.(Hina) - Novi gradonačelnik Opatije od danas je Amir Muzur čija je Nezavisna lista na proteklim izborima osvojila najviše glasova i vijećničkih mandata, odlučili su danas na utemeljiteljskoj sjednici članovi opatijskog Gradskog vijeća.

Izbor Amira Muzura poduprlo je 15 od ukupno 19 vijećnika, a protiv su glasovala 4 vijećnika iz IDS-a.

Za dogradonačelnika Opatije izabran je Lucian Kos (HSU) kojega je poduprlo 13 vijećnika.

Predsjednik opatijskog Gradskog vijeća je Adrijano Požarić (Nezavisna lista), a potpredsjednici su Dušan Vrus (HSU) i Iva Sorta-Bilajac (Nezavisna lista).

Nezavisna lista Amira Muzura osvojila je na izborima 29,77 posto glasova i sedam vijećničkih mjesta. HDZ ima dva predstavnika u Gradskom vijeću, kao i HSU i HNS, a koalicija IDS-SDP ukupno šest vijećničkih mjesta.

Nezavisna lista nije na izborima osvojila dovoljan broj glasova za samostalno obnašanje vlasti, pa je osnovana poslijeizborna koalicija Nezavisna lista Amira Muzura-HDZ-HSU. U pregovorima o osnivanju koalicije sudjelovali su, ali kasnije odustali, i predstavnici HNS-a čiji je član Ranko Vlatković u protekle četiri godine bio opatijski gradonačelnik.

Amir Muzur kazao je da će nova gradska vlast izraditi listu projekata koje treba što prije ostvariti među kojima će biti i neki od projekata prethodne vlasti. U izjavi za Hinu Muzur je rekao da će veća pozornost biti na razvojnim projektima koji će osigurati cjelogodišnju zaposlenost, primjerice razvoj kongresnog turizma. Jedan od zadataka bit će i veća transparentnost rada i bolja komunikacija s javnošću, dodao je.

Amir Muzur rođen je 1969. u Rijeci, gdje je diplomirao na Medicinskom fakultetu. Magistrirao je povijest, doktorirao neuroznanosti, radio kao istraživač na sveučilištu u Harvardu, a od 2003. je docent na riječkom Medicinskom fakultetu. Autor je 16 knjiga, od kojih je deset o Opatiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙