FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valter Drandić novi pulski gradonačelnik

PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik pulskog IDS-a i nositeljzajedničke liste IDS-a i SDP-a na proteklim lokalnim izborima ValterDrandić na večerašnjoj je sjednici pulskog Grdskog vijeća izabran zanovog pulskog gradonačelnika.
PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik pulskog IDS-a i nositelj zajedničke liste IDS-a i SDP-a na proteklim lokalnim izborima Valter Drandić na večerašnjoj je sjednici pulskog Grdskog vijeća izabran za novog pulskog gradonačelnika.

Njemu je povjernje dalo 15 od prisutna 24 vijećnika. Protiv Drandićevog izbora za gradonačelnika bila su četiri vijećnika Nezavisne list Loredane Štok, suzdržan je bio vijećnik HNS-a, a vijećnici koalicijske liste IDF-LS-HSLS nisu sudjelovali u glasanju.

"Ovo je početak novog načina rada gradske uprave koje će obilježiti javnost rada, transparentnost i prihvaćanje svega što je bilo dobro u prošlom mandatu", kazao je u nastupnom govoru pulski gradonačelnik Valter Drandić.

On je ujedno pozvao istarskog župana Ivana Jakovčića da što prije dogovori susret gradskog i županijskog poglavarstva, na kojem će dogovoriti buduću suradnju između Istarske županije i najvećeg istarskog grada.

Valter Drandić najavio je i kako će biti samo pulski gradonačelnik tj. da će podnijeti ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

Za zamjenike gradonačelnika vijećnici su izabrali Vesnu Petrović iz HSU, stranke koja će zajedno s IDS-om i SDP-om u naredne četiri godine upravljati Pulom, te Diega Buttignonija, kao predstavnika talijanske nacionalne zajednice. Za jednog potpredsjednika Gradskog vijeća koji prema gradskom Statutu mora biti pripadnik talijanske nacionalne zajednice, izabran je Fabrizio Radin. Mjesto drugog potpredsjednika ponuđeno je oporbi, ali se ona o tome nije izjasnila.

Na prijedlog gradonačelnika Drandića vijećnici su izabrali i novo 9-člano pulsko poglavarstvo, kojeg pored gradonačelnika i dvoje njegovih zamjenika čine dr. Valter Boljunčić i Boris Miletić (IDS), dr. Ksenija Družetić - Božić i Anđela Lanza (HSU) , te Peđa Grbin i Jasna Jaklin Majetić (SDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙