FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ zadovoljan rezultatima na lokalnim izborima

PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - HDZ-a Istarske županije pozdravljasporazum o izgradnji nove županijske bolnice, potpisan krajemproteklog tjedna u Fažani, jer je takva bolnica neophodna cjelokupnomstanovništvu i ključna za razvoj kvalitetne zdravstvene zaštite uIstri, istaknula je danas na konferenciji za tisak županijskavijećnica HDZ-a dr. Ana Matika Šetić.
PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - HDZ-a Istarske županije pozdravlja sporazum o izgradnji nove županijske bolnice, potpisan krajem proteklog tjedna u Fažani, jer je takva bolnica neophodna cjelokupnom stanovništvu i ključna za razvoj kvalitetne zdravstvene zaštite u Istri, istaknula je danas na konferenciji za tisak županijska vijećnica HDZ-a dr. Ana Matika Šetić.

Potpredsjednik istarske Županijske skupštine i predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce, izvjestio je pak da je proteklog tjedna počeo pristizati materijal za rekonstrukciju 32 kilometara vodovodne trase Rovinj-Pula, te da će radovi početi nakon završetka turističke sezone.

Osvrčući se na rezultate proteklih lokalnih izbora Roce je naglasio kako je HDZ zadovoljni postignutim izbornim rezultatima u Istri.

"U odnosu na prije četiri godine HDZ ima 13 vijećnika više u istarskim gradovima i općinama te jednog vijećnika više u istarskoj Županijskoj skupštini", kazao je.

Ocijenio je da HDZ-u, za razliku od IDS-a i SDP-a, koji bilježe pad potpore birača, raste popularnost i to "zahvaljujući HDZ-ovoj političkoj korektnosti".

Potpredsjednik istarske Županijske skupštine, Roce najavio je kako će HDZ i dalje ostati u opoziciji u Županiji.

Osvrčući se na večerašnju konstituirajuću sjednicu labinskoga Grdskog vijeća kazao je kako im je IDS nudio široku koaliciju za sudjelovanje u labinskoj vlasti.

"Tu široku koaliciju nije prihvatio SDP, pa se mi o tome nismo niti izjasnili", rekao je predsjednik istarskog HDZ-a i potpredsjednik istarske Županijske skupštine Marino Roce.

Podsjetio je da je labinski HDZ, zajedno s tamošnjim organizacijama SDP-a, HSU-a i Liste za Labin, potpisao sporazum o zajedničkom obnašanju vlasti. Na temelju tog sporazuma IDS, nakon 12 godina vladavine, odlazi u opoziciju.

Naime, SDP, HDZ , HSU i Lista za Labin na lokalnim izborima za labinsko Gradsko vijeće, od ukupno 15 vijećničkih mjesta dobili su osam, a IDS sedam vijećničkih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙