FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anton Peruško novi predsjednik Skupštine Istarske županije

PAZIN,9. lipnja(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik istarskogSDP-a Anton Peruško na današnjoj je utemeljiteljskoj sjedniciSkupštine Istarske županije većinom glasova izabran za predsjednikaSkupštine.
PAZIN,9. lipnja(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško na današnjoj je utemeljiteljskoj sjednici Skupštine Istarske županije većinom glasova izabran za predsjednika Skupštine.

Njegovu kandidaturu, koju su istaknuli IDS, SDP i HSU, poduprlo je 30 od 37 nazočnih članova Skupštine.

Na nedavnim lokalnim izborima IDS je osvojio 20 mandata, SDP i HDZ po pet, HSU i IDF po četiri te Koalicija Istra (HNS, HSLS, HSS, LS, Stranka zelenih) tri od ukupno 41 člana skupštine.

Shodno dogovoru o postizbornoj suradnji, IDS i SDP sa 25 članova Županijske skupštine imaju natpolovičnu većinu pa je stoga članu SDP-a pripalo mjesto predsjednika Skupštine dok će funkcija istarskog župana, kao i dosad, pripasti IDS-u odnosno dosadašnjem županu Ivanu Jakovčiću.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju novoizabrani predsjednik Anton Peruško istaknuo je kako je spreman preuzeti odgovornost te poručio da će u radu Skupštine vladati duh tolerancije i međusobnog uvažavanja bez obzira na političku raznolikost.

"Mi smo odgovorni za razvoj Istarske županije i boljitak svih građana te ćemo stoga djelovati na realizaciji svih gospodarskih projekata koji su od iznimne važnosti za regiju", naglasio je Peruško.

Iduća sjednica zakazana je za ponedjeljak u 18 sati, a na njoj će biti izabran župan te dva potpredsjednika Županijske skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙