FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Eurokazu nastupa 12 kazališnih skupina

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji 19. kazališni festivalEurokaz održat će se u Zagrebu od 22. do 30. lipnja, a oko središnjeteme - inovacije u prostoru "kazališnoga konzervativizma", okupit će12 kazališnih skupina iz sedam zemalja koje će izvesti 17 izvedbi idva koncerta, objavio u četvrtak organizator.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji 19. kazališni festival Eurokaz održat će se u Zagrebu od 22. do 30. lipnja, a oko središnje teme - inovacije u prostoru "kazališnoga konzervativizma", okupit će 12 kazališnih skupina iz sedam zemalja koje će izvesti 17 izvedbi i dva koncerta, objavio u četvrtak organizator.

Kazališne skupine dolaze iz Brazila, SAD-a, Francuske, Belgije, Italije i Mađarske. Iz Hrvatske će nastupiti Labin Art Express (L.A.E.) iz Labina s projektom U-BITI i amatersko kazalište Šušur Bol s Bola na Braču s Krok-operom: Cimer fraj. S perfomansom "Roland Barthes: Lover's Discourse predstavit će se zagrebačka grupa Kombinirane operacije.

Na Eurokazu će se održati i radionice, razgovori i okrugli stol te dvije promocije časopisa, a okupit će se 156 izvođača i gostiju.

Umjetnička voditeljica Eurokaza Gordana Vnuk je rekla na konferenciji za tisak da će se ovogodišnji Eurokaz otvoriti predstavama koje računaju na ulogu neposredne društvene okoline, koju bismo mogli nazvati i širokim pojmom susjedstvo. Navela je da se bave bliskom svakodnevnicom koja poništava utopijske obzore i patos proboja, kritiku zamjenjuje odgodom, do socijalnih poticaja koji prethode radu s neprivilegiranim skupinama.

Lani je na Eurokazu bilo sedam grupa, rekla je njegova izvršna direktorica Kornelija Čović. Navela je i problem financiranja, bez obzira što su dobili milijun i sto tisuća kuna od Zagreba i 300.000 kuna od Ministarstva kulture. Pomoć su dobili i od veleposlanstva SAD-a, Francuskog instituta i belgijske vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙