FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: sadašnji izborni zakon neprirodan, treba vratiti onaj iz 1993.

RIJEKA,21. lipnja(Hina) - Potpredsjednik i saborski zastupnik IDS-aDamir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo ocijenio da jesadašnji izborni zakon neprirodan i da treba vratiti onaj iz 1993.
RIJEKA,21. lipnja(Hina) - Potpredsjednik i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo ocijenio da je sadašnji izborni zakon neprirodan i da treba vratiti onaj iz 1993.

Izborni zakon iz 1993. bio je najbolje rješenje jer je omogućavao biranje po modelu 50 posto s izbornih lista, a 50 posto neposrednim izborom, rekao je Kajin ističući nužnost donošenja odluke o neposrednom biranju načelnika općina, gradonačelnika i župana. Uz to bi precizno trebalo utvrditi ulogu skupštine ili vijeća jer bi se, naveo je, izgubio smisao parlamentarizma, ako bi neposredno izabrani čelnici bili nadređeni predstavničkim tijelima.

Kajin je kazao da su u sadašnjim okolnostima nemoralne poslijeizborne koalicije veliki problem. Kao primjer spomenuo je nastojanje SDP da pomoću HDZ-a, HSU-a i ostalih onemogući IDS-u da bude na vlasti u Labinu, gdje je sam dobio 45 posto glasova. Spomenuo je da IDS inače ima dobar odnos s SDP-om. Pozvao je Zlatka Komadinu i Slavka Linića iz SDP da ne dozvole spriječavanje dolaska IDS na vlast u Labinu.

(Hina) xdsil ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙