FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatko Vidačković ponovno na čelu HDFK

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini Hrvatskogdruštva filmskih kritičara (HDFK) za predsjednika je ponovno izabranZlatko Vidačković, izvijestio je danas HDFK.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK) za predsjednika je ponovno izabran Zlatko Vidačković, izvijestio je danas HDFK.

Godišnja nagrada za filmsku kritiku "Vladimir Vuković" za 2004. dodijeljena je kolumnistu "Nacionala" Damiru Radiću.

Na skupštini je predstavljena knjiga novinara "Novog lista" Dragana Rubeše "Govor tijela - zapisi o neholivudskom filmu" u izdanju AGM-a i Hrvatskog društva filmskih kritičara, koja objedinjuje njegove tekstove objavljenih u prilogu "Mediteran". To je treća knjiga u biblioteci HDFK nakon "Brainstorminga - zapisa o filmskoj glazbi" Irene Paulus i "Filmske kronike - zapisa o hrvatskom filmu" Tomislava Kurelca.

Na prijedlog Zlatka Vidačkovića na sinoćnoj skupštini potvrđen je Žiri međunarodne kritike koji će odlučivati o najboljem stranom filmu na Filmskom festivalu u Puli, u sastavu Ronald Bergan, novinar londonskog "Guardiana", i potpredsjednik FIPRESCI-ja 2001-2005; Christine Kopf, umjetnička ravnateljica festivala istočnoeuropskog filma Go East u Wiesbadenu; Bernd Buder, programski savjetnik za jugoistočnu Europu programa Forum Berlinalea; Claire Cluzot, dugogodišnja voditeljica Tjedna međunarodne kritike Festivala u Cannesu i Bence Nanay, predavač na Sveučilištu Berkeley, Kalifornija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙