FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Glavnog odbora Udruge za vjersku slobodu

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - U pravoslavnom manastiru sv. Petke uZagrebu danas je održana proširena sjednica Glavnog odbora Udruge zavjersku slobodu na kojoj su sudjelovali članovi Nadzornog odbora istručne suradnice iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - U pravoslavnom manastiru sv. Petke u Zagrebu danas je održana proširena sjednica Glavnog odbora Udruge za vjersku slobodu na kojoj su sudjelovali članovi Nadzornog odbora i stručne suradnice iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Kako je priopćeno iz Udruge za vjersku slobodu, glavna tema sjednice je izdavanje knjige "Vjerske zajednice u Hrvatskoj", koja bi trebala iz tiska izići u početku iduće godine. Udruga navodi da za knjigu vlada veliko zanimanje jer se, kako kažu, osjeća potreba za takvim štivom.

Glavni odbor Udruge, dodaje se, prihvatio je zaključak kojim je Njegovo Visoko preosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije gospodin Jovan proglašen počasnim članom Udruge za vjersku slobodu u Hrvatskoj, što je on i prihvatio.

Udruga za vjersku slobodu osnovana je 1994. i tvore ju pripadnici 23 vjerskih zajednica. U Glavnom odboru Udruge su predstavnici raznih vjerskih zajednica - rimokatolici, pravoslavci, židovi, muslimani i drugi. Cilj Udruge je borba za vjerske slobode građana, bez obzira na vjerospovijed, istaknuo je tajnik Udruge Velimir Šubert. Napomenuo je kako je Udruga sudjelovala u pripremi i donošenju Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙