FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG Vladi uputio otvoreno pismo u vezi s objavljivanjem cjelovitih izbornih rezultata

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Udruga GONG, koja osam godinanadgleda izborne procese u Hrvatskoj, danas je hrvatskoj Vladi uputilaotvoreno pismo u kojem navodi da još uvijek nije dobila cjelovitepodatke o rezultatima svibanjskih lokalnih izbora.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Udruga GONG, koja osam godina nadgleda izborne procese u Hrvatskoj, danas je hrvatskoj Vladi uputila otvoreno pismo u kojem navodi da još uvijek nije dobila cjelovite podatke o rezultatima svibanjskih lokalnih izbora.

"Mjesec dana nakon lokalnih izbora GONG, unatoč pokušajima, nije uspio dobiti koncizan i potpun odgovor na pitanje gdje, kako i kada će biti dostupni cjeloviti rezultati lokalnih izbora za sve županije, gradove i općine po biračkim mjestima", navodi se u otvorenom pismu GONG-a kojeg je potpisala njegova predsjednica Suzana Jašić.

Iz GONG-a upozoravaju da je bez javnog objavljivanja cjelovitih izbornih rezultata nemoguće provesti sustavne postizborne analize, kako organizacijama koje prate izborni proces, tako i stručnim analitičarima, medijima i političkim strankama, pa i samim kandidatima na izborima.

Budući da DIP nije po zakonu nadležan za objavu rezultata lokalnih izbora, a od Vlade RH nije ni zaprimio sredstva da mimo svojih zakonskih obveza producira navedene cjelovite rezultate izbora, iz GONG-a pitaju postoji li mjesto - institucija ili zavod - koji posjeduje sve rezultate lokalnih izbora i koje je, a ukoliko ne postoji kada će se navedeni podaci učiniti javnim i koja će ih institucija objaviti.

"Smatramo da bi neobjavljivanje cjelovitih rezultata lokalnih izbora predstavljalo značajan korak unatrag u transparentnosti izbornog procesa", ocijenili su GONG-ovci u otvorenom pismu Vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙