FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv za izbor članova Programskog vijeća HRT-a

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Saborski Odbor za informiranje,informatizaciju i medije objavio je danas javni poziv za izbor članovaProgramskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) kojima je istekaodvogodišnji mandat.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je danas javni poziv za izbor članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) kojima je istekao dvogodišnji mandat.

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Programskog vijeća s propisanim uvjetima objavljen je na internet stranici Hrvatskog sabora (www.sabor.hr) te u nekim dnevnim listovima.

Postupak izbora u petak je pokrenuo Odbor za informiranje i medije zbog isteka dvogodišnjeg mandata petorici od ukupno jedanaest članova. Mandat je istekao predsjedniku Programskog vijeća Zdenku Ljevaku te članovima Suzani Jašić, Željku Mavroviću, Dušku Ljuštini i Anti Žužulu.

Postupkom izbora pozivaju se ustanove, udruge i građani da podnesu obrazložene prijedloge o kandidatima koji predstavljaju razne skupine hrvatskoga društva, kao što su umirovljenici, mladi, poslodavci, sindikati, nacionalne manjine, vjerske zajednice, sveučilišta, udruge civilnog društva.

Prijedlozi za članove Programskog vijeća, sa životopisom, adresom prebivališta, brojem telefona i dokumentima kojima se dokazuje ispunjavanje uvjeta dostavljaju se na Hrvatski sabor, Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, Trg sv. Marka 6-7, 10 000 Zagreb, u roku od petnaest dana od dana objave.

Odbor će razmotriti sve prijedloge za članove Programskog vijeća HRT-a, te nakon utvrđenog postupka usuglašavanja predložiti Hrvatskome saboru kandidate.

Za članove Vijeća mogu biti birani samo hrvatski državljani koji su javni djelatnici i koji su se u javnom životu istakli zalaganjem za poštivanje demokratskih načela i vladavinu prava, izgradnju i unapređivanje najviših vrednota ustavnog poretka, razvitak civilnog društva, obranu ljudskih prava i sloboda, kao i zaštitu slobode izražavanja te objektivno informiranje.

Ne mogu biti birani zaposlenici HRT-a, osobe koje su u radnom odnosu ili obavljaju bilo koje druge poslove u konkurentskim tvrtkama, odnosno tvrtkama koje obavljaju djelatnost radijskog i televizijskog objavljivanja, članovi njihovih uprava ili nadzornih odbora, kao niti osobe koje obavljaju poslove zbog kojih bi moglo doći do sukoba interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙