FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Likovna kolonija u Erdutu od 9. do 11. lipnja

OSIJEK, 8. lipnja 2005.(Hina) - U Erdutu će se od 9. do 11. lipnjaodržati 6. saziv likovnih umjetnika "Erdut 2005.", na kojemu će uorganizaciji erdutske Udruge ljubitelja likovnih umjetnostisudjelovati 11 slikara iz Hrvatske i Moldavije, izvijestili su danasna konferenciji za novinare organizatori.
OSIJEK, 8. lipnja 2005.(Hina) - U Erdutu će se od 9. do 11. lipnja održati 6. saziv likovnih umjetnika "Erdut 2005.", na kojemu će u organizaciji erdutske Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti sudjelovati 11 slikara iz Hrvatske i Moldavije, izvijestili su danas na konferenciji za novinare organizatori.

Predsjednik Udruge Predrag Stojčić kazao je kako je na dosadašnjim kolonijama sudjelovalo više od 60, uglavnom akademskih, slikara, kipara i grafičara. Na ovogodišnjoj će sudjelovati samo slikari, a posebna je kiparska kolonija predviđena u rujnu.

Potpredsjednik Udruge Davor Mikulić rekao je kako je izbor tema slobodan, a da su zbog slikovitosti krajolika na dosadašnjim kolonijama prevladavali pejzaži.

Predstavnici Udruge napomenuli su kako je to jedna od rijetkih priredaba koja se ne financira ni iz državnoga, ni županijskog, ni općinskog proračuna, nego isključivo od sponzora i članova Udruge, kako bi se promicale kulturne djelatnosti u hrvatskome Podunavlju.

Kako je istaknuto, s prikupljenim umjetninama s dosadašnjih kolonija priređeno je nekoliko izložaba u slavonskim gradovima, a u pripremi je izložba koja bi se u kolovozu trebala održati na likovnoj koloniji u Ernestinovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙