FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Deseci Španjolaca su vozeći se goli na biciklima kroz Madrid u subotu prosvjedovali protiv sve gušćeg automobilskog prometa i tražili "humanije gradove prilagođene življenju", objavila je udruga nudo-biciklista Aragona koja je pokrenula inicijativu. Uz slogan "Goli se suočavamo s prometom! Ovo je moj grad!" ovakva su okupljanja bila organizirana u Zaragozi, Pamploni, Barceloni i Huesci. "Predlažemo model grada u kojem će stanovnicima biti vraćen njihov prostor, gdje će biti više pješaka kao i prometnih sredstava koji manje zagađuju ali su učinkovitija poput bicikla", kaže se u priopćenju Udruge.

BERLIN - Njemačkoj se sve više električne energije troši na računalnu opremu, priopćila je njemačka udruga za električnu energiju VDEW. Prema podacima VDEW-a sada se u Njemačkoj za napajanje računala i ostale informatičke opreme troši više nego za rasvjetu. Razlog tome je povećan broj osobnih računala i korištenje internetom. Godine 1998. 39 posto njemačkih kućanstava imalo je osobna računala dok je 2003. taj broj narastao na više od 61 posto, kaže VDEW.

LONDON - Jennifer Lopez je izjavila da želi biti majka nakon što je posvetila dovoljno vremena svojoj pjevačkoj karijeri, piše britanski tabloid Daily Star. Pjevačica želi mirniji život bez stalnog bljeskanja fotoaparata i želi imati djecu sa svojim suprugom Marcom Anthonyem. "Više od ičega želim biti majka", rekla je Jennifer, a prenio je Daily Star. "To je ono što je važno u životu". Dodala je da je spremna za trudnoću i da će to za nju biti najljepša stvar na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙