FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dugovanja "Energopetrola" znatno veća od predstavljenih

SARAJEVO, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ukupni dugovi sarajevskogEnergopetrola znatno su veći od iznosa koji je predstavljenzainteresiranim stranama tijekom raspisivanja natječaja zadokapitalizaciju te tvrtke, utvrdilo je Ministarstvo financijaFederacije BiH.
SARAJEVO, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ukupni dugovi sarajevskog Energopetrola znatno su veći od iznosa koji je predstavljen zainteresiranim stranama tijekom raspisivanja natječaja za dokapitalizaciju te tvrtke, utvrdilo je Ministarstvo financija Federacije BiH.

Kako u četvrtak prenosi "Dnevni avaz", obavljene provjere pokazale su da "Energopetrol" duguje 80 milijuna konvertibilnih maraka (oko 40 milijuna eura), a u taj iznos nisu uračunate obveze iz tekućeg poslovanja.

Ranije se kalkuliralo iznosom duga od oko 60 milijuna KM (30 milijuna eura).

Federalno ministarstvo financija o ovim je nalazima u srijedu izvijestilo premijera Ahmeta Hadžipašića i ministra energetike Izeta Žigića koji vode pregovore s konzorcijem INA-MOL, zainteresiranim za preuzimanje "Energopetrola".

Očekuje se kako će novi sastanak, na kojemu će se razgovarati o tom pitanju, biti održan sljedećeg tjedna.

Komentirajući najnovije nalaze o financijskom stanju u "Energopetrolu", ministar Žigić je pojasnio kako je 50 od 80 milijuna KM duga već postalo izvršno s tim da se spor može voditi oko preostalog dijela.

U vezi s tekućim poslovanjem utvrđeno je kako "Energopetrol" tu ima i potraživanja i dugovanja, a iznosi su blizu jedan drugome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙