FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski predsjednik inzistira na obrani i energiji

MOSKVA, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintaoocijenio je u srijedu da je potrebno ojačati veze između Kine i Rusijeu područjima energetike, obrane i trgovine, u ekskluzivnom intervjuunovinskoj agenciji Itar i prvom programu ruske televizije.
MOSKVA, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao ocijenio je u srijedu da je potrebno ojačati veze između Kine i Rusije u područjima energetike, obrane i trgovine, u ekskluzivnom intervjuu novinskoj agenciji Itar i prvom programu ruske televizije.

Potrebno je "produbiti naše zajedničko povjerenje u području politike, pojačati našu stratešku suradnju, razviti našu suradnju u području trgovine i ekonomije, energetike, znanosti i tehnike te vojnih pitanja", kazao je Hu Jintao.

Kineskog predsjednika očekuje se u četvrtak u Moskvi. Jedan od ciljeva tog putovanja je pristanak Moskve na izgradnju naftovoda prema Daquingu, na sjeveru Kine, velikog potrošača nafte, dok su se Rusi u prosincu zalagali za konkurentsku trasu prema Japanu preko Tihog oceana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙