FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Somogyi se u Sarajevu zanimao za privatizaciju Energopetrola

SARAJEVO,7. lipnja(Hina) - Mađarski ministar vanjskih poslova FerencSomogyi, koji je u utorak boravio u službenom posjetu Bosni iHercegovini, zanimao se za tijek procesa privatizacije sarajevskenaftne tvrtke Energopetrol, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.
SARAJEVO,7. lipnja(Hina) - Mađarski ministar vanjskih poslova Ferenc Somogyi, koji je u utorak boravio u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, zanimao se za tijek procesa privatizacije sarajevske naftne tvrtke Energopetrol, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

U priopćenju se navodi kako je ministar Somogyi tijekom razgovora s federalnim premijerom Ahmetom Hadžipašićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije razgovarao o proširenje ukupne gospodarske suradnje Mađarske i BiH "a u tom okviru posebno je bilo govora o tenderskom pobjedniku za dokapitalizaciju Energopetrola, konzorciju INA-MOL, s kojim se prije potpisivanja ugovora moraju razriješiti neka otvorena pitanja".

Ministar Somogyi izjavio je ovom prigodom kako njegova zemlja želi proširiti gospodarsku suradnju s BiH na obostranu korist o čemu svjedoči i sudjelovanje mađarske "Trans elektre" na natječaju za rekonstrukiciju termoelektrane u Tuzli i zainteresiranost za kupnju rudnika boksita u Jajcu i Posušju.

Šef mađarske diplomacije sastao se u Sarajevu i s ministrom vanjskih poslova BiH Mladenom Ivanićem a primili su ga i članovi državnog Predsjedništva.

Somogyi je potvrdio potproru Mađarske BiH i spremnost da se toj zemlji pomogne na njenom putu ka euroatlanskim integracijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙