FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o razvoju hrvatskog i crnogorskog turizma

ŽUPA DUBROVAČKA, 29. lipnja 2005. (Hina) - O perspektivama razvojaturističkoga gospodarstva u Hrvatskoj i Crnoj Gori razgovaralo sedanas na skupu u hotelu Astarea u Mlinima, u organizaciji Njemačkoginvesticijskog i razvojnog društva DEG.
ŽUPA DUBROVAČKA, 29. lipnja 2005. (Hina) - O perspektivama razvoja turističkoga gospodarstva u Hrvatskoj i Crnoj Gori razgovaralo se danas na skupu u hotelu Astarea u Mlinima, u organizaciji Njemačkog investicijskog i razvojnog društva DEG.

Obrativši se okupljenima, direktor DEG-a Volker Hermann kazao je kako je to društvo po nalogu njemačke vlade i u suradnji s crnogorskom i hrvatskom vladom od 2001. radilo na preustroju i novoj orijentaciji hrvatskoga i crnogorskoga turističkoga gospodarstva.

Današnji skup prigoda je da se razgovara o rezultatima jer taj projekt završava u listopadu ove godine. Kao jedan od uspjeha projekta Hermann je naveo osnivanje društva javnoga privatnog partnerstva u turističkom kompleksu Kuparima.

U radu skupa sudjelovao je i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić. Govoreći o perspektivama hrvatskoga turističkoga gospodarstva, istaknuo je kako je ova godina, kad je u pitanju hrvatski turizam, vrlo važna jer bi Vlada trebala donijeti privatizacijske smjernice, koje bi trebale bit poznate već na jesen.

"U pitanju su veliki projekti, koji bi trebali promijeniti strukturu zaposlenih u Hrvatskoj i podignuti kvalitetu hrvatskoga turizma", naglasio je Mičić, dodavši, kako Dubrovnik prednjači u hotelskim kapacitetima, da Istra još nema hotel s pet zvjezdica te da je napredak uočljiv i u Splitu.

Mičić je ocijenio kako je turistička predsezona bila vrlo dobra, da su rezultati u lipnju bolji nego se očekivalo te da tako treba nastaviti. Kao jedini problem naveo je Istru, gdje bi, dodao je, neke stvari uskoro trebalo promijeniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙