FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen ovogodišnji MIPRO

OPATIJA, 3. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni skup MIPRO 2005. oinformacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici imikroelektronici, završio je danas u Opatiji, a na skupu jesudjelovalo više od tisuću sudionika iz zemlje i inozemstva, izgospodarstva, znanosti, obrazovanja, velikih sustava, državne uprave ilokalne samouprave.
OPATIJA, 3. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni skup MIPRO 2005. o informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici, završio je danas u Opatiji, a na skupu je sudjelovalo više od tisuću sudionika iz zemlje i inozemstva, iz gospodarstva, znanosti, obrazovanja, velikih sustava, državne uprave i lokalne samouprave.

Dvadeset i osmi po redu MIPRO 2005. trajao je od 30. svibnja do 3. lipnja, a sudionici skupa istaknuli su svoje zadovoljstvo ovogodišnjim programom, kao i to da u ovom dijelu Europe, smatraju, već godinama nema skupa koji se po ugledu, društvenom utjecaju, broju sudionika i bogatstvu i raznovrsnosti sadržaja može uspoređivati s MIPRO-m.

Na skupu MIPRO 2005. održano je devet znanstvenih i stručnih savjetovanja- konferencija sa preko 210 referata, sedam seminara, sedam okruglih stolova, veći broj plenarnih tema, prezentacija i pozvanih predavanja.

Predavači na savjetovanjima, seminarima, te plenarnim sjednicama, bili su ugledni stručnjaci i znanstvenici iz zemlje i tridesetak zemalja iz svijeta. Njihova izlaganja pružila su, naglašavaju organizatori, realnu sliku stanja i pravaca razvoja modernih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Na okruglim stolovima razgovarano je o izazovima razvoja hrvatskog telekomunikacijskog tržišta i približavanja EU - pravnomi okviru i provedbi, novoj informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji za posebne namjene, budućnosti i trendovima u poslovnoj inteligenciji, ICT novinarstvu u Hrvatskoj te zaštiti intelektualnog vlasništva u ICT djelatnosti.

Kao i prijašnjih godina, u sklopu MIPRO-a održana je i tradicionalna izložba elektroničke i ICT opreme i usluga.

Pokrovitelji ovogodišnjeg MIPRO-a bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvoja Republike Hrvatske i Hrvatska agencija za telekomunikacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙