FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistički neiskorišten potencijal hrvatske kulture i baštine

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - "Sasvim je nevjerojatno koji sekulturni i potencijal baštine za razvoj kulturnog turizma krije podnašim nogama, a još ga ne znamo i nismo iskoristili u turističke igospodarske svrhe", kazao je danas predsjednik Zajednice kulturnogturizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (ZKTH) Tomislav Šola nasjednici Grupacije putničkih agencija koje se bave kulturnim turizmomu okviru ZKTH-a.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - "Sasvim je nevjerojatno koji se kulturni i potencijal baštine za razvoj kulturnog turizma krije pod našim nogama, a još ga ne znamo i nismo iskoristili u turističke i gospodarske svrhe", kazao je danas predsjednik Zajednice kulturnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (ZKTH) Tomislav Šola na sjednici Grupacije putničkih agencija koje se bave kulturnim turizmom u okviru ZKTH-a.

Osim agencija, skupu u HGK su prisustvovali i predstavnici muzeja te arheoloških nalazišta, koji jedino zajedno, uz bolju suradnju i komunikaciju, dodao je Šola, mogu konačno nešto učiniti za razvoj kulturnog turizma. "Nema više vremena za čekanje", dodaje Šola, ocjenjujući da upravo ta vrsta ponude može pridonijeti konkurentnosti hrvatskog turizma i njegovom održivom razvoju.

Osnovu za takav posao osim bogatstva hrvatske kulturne i druge baštine daje im i prošle godine donesena Strategija razvoja kulturnog turizma na državnoj razini, ali i, kako je kazao, podrška HGK, kao državne institucije koja je uvijek spremna ustupiti prostor za sastanke te drugu operativnu pomoć.

Potpredsjednica ZKTH-a Višnja Čerić istaknula je pak da je u nedavno provedenoj anketi oko 130 agencija pokazalo zanimanje za kreiranje kulturno-turističkih proizvoda u suradnji s muzejima, galerijama, arheološkim centrima i sličnim. Dodala je da su u tome među važnijim elementima stručnost i komunikacija svih sudionika, ali i angažman pojedinaca.

Na današnjoj sjednici osnovana je i radna grupa za suradnju i koordinaciju putničkih agencija i kulturnih institucija, posebno muzeja, koji će, kako se danas čulo, u tom smislu morati ozbiljno razmisliti da svoje radno vrijeme (konačno) prilagode turizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙