FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Otvoren MIPRO 2005.

OPATIJA,1. lipnja 2005.(Hina) - Međunarodni skup o informacijskoj ikomunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici MIPRO2005, na kojem se okupilo oko 1000 sudionika, svečano je danas otvorenu opatijskom hotelu Adriatic.
OPATIJA,1. lipnja 2005.(Hina) - Međunarodni skup o informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici MIPRO 2005, na kojem se okupilo oko 1000 sudionika, svečano je danas otvoren u opatijskom hotelu Adriatic.

Skup se održava do 3. lipnja pod sloganom "S MIPRO-om u društvo znanja", a na znanstvenim i stručnim savjetovanjima, konferencijama, seminarima, okruglim stolovima i prezentacijama od početka ovoga tjedna sudjeluju stručnjaci iz 29 zemalja koji će predstaviti oko 200 stručnih radova.

Ovogodišnji skup namjenjen je promoviranju domaćih znanja i proizvoda iz najmodernijih tehnologija. Među ostalim, održavaju se savjetovanja o mikroelektronici, elektronici i elektroničkim tehnologijama, hipermedijskim i grid sustavima, telekomunikacijama i informacijama, računalima u tehničkim sustavima, inteligentnim sustavima, digitalnoj ekonomiji, sigurnosti informacijskih sustava te poslovnim inteligentnim sustavima.

Na današnjem su programu, među ostalima, izlaganja stručnjaka iz Končara Elektroindustrije o razvoju i proizvodnji ICT-a u neglobaliziranoj kompaniji, stručnjaka iz INTEL-a pod nazivom "The Era of Tera" te predstavnika Ericssona Nikole Tesle o lokalnim doprinosima globalnim razvojnim procesima. Jedna od tema skupa je i politika razvoja informacijskog društva Bosne i Hercegovine o kojoj će govoriti predstavnici Ministarstva komunikacije BiH.

MIPRO 2005. održava se pod pokroviteljstvom ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, a organizator je MIPRO Hrvatska, udruga iz Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙