FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru krajem tjedna dva međunarodna radna turistička skupa

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Zadru će se ovoga tjedna održatidva međunarodna turistička skupa - sastanak Radne skupine za turizamRadne zajednice (RZ) Alpe-Jadran (29. lipnja) te 5. sjednica Mješovitekomisije za suradnju na području turizma između Hrvatske i Austrije(od 30. lipnja do 1. srpnja), izvijestili su danas iz Ministarstvamora, turizma, prometa i razvitka, domaćina tih skupova.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Zadru će se ovoga tjedna održati dva međunarodna turistička skupa - sastanak Radne skupine za turizam Radne zajednice (RZ) Alpe-Jadran (29. lipnja) te 5. sjednica Mješovite komisije za suradnju na području turizma između Hrvatske i Austrije (od 30. lipnja do 1. srpnja), izvijestili su danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, domaćina tih skupova.

U vezi sastanka Radne skupine za turizam RZ Alpe-Jadran iz Ministarstva napominju da Hrvatska od 1996. predsjedava tom Radnom skupinom, u čijem radu sudjeluje 17 članica. Riječ je uglavnom o regijama i županijama iz Austrije, Italije i Mađarske, dok su Hrvatska i Slovenija zastupljene kao države.

U sklopu rada te skupine do sada je ostvaren niz aktivnosti, od praćenja statističkih pokazatelja članica, izdavanja pet magazina na različite teme te tri auto-karte i jezičnog vodiča, do organiziranja različitih stručnih seminara (o ruralnom, zdravstvenom i drugim vrstama turizma).

Osim toga osnovana je i Podgrupa za ugostiteljstvo koja je priredila i objavila gastronomski vodič članica te skupine.

Trenutno je, dodaju iz ministarstva, u finalnoj fazi izrade novi magazin na temu vjerskih običaja članica RZ Alpe-Jadran, a revidiraju se i nove aktivnosti Podgrupe za ugostiteljstvo, te definiraju novi projekti i program rada za iduće dvije godine.

U vezi pak Mješovite komisije za suradnju na području turizma između Hrvatske i Austrije iz Ministarstva ističu izuzetno uspješnu suradnju dvije zemlje na području turizma od osnivanja te komisije u siječnju 1998. Osnovni zadatak te komisije je procjenjivanje suradnje na području turizma između dvije zemlje, poticanje razmjene informacija, te konkretne aktivnosti od interesa dviju država.

Hrvatsko će izaslanstvo na sjednici u Zadru voditi pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište Želimir Kramarić, a austrijsko voditeljica Odjela za međunarodnu turističku politiku u austrijskom Ministarstvu gospodarstva i rada Angelika Liedler.

Oni će osim prikaza stanja u turizmu dviju država u prošloj godini iznijeti i izglede za ovu godinu, a posebno će biti riječi i o mogućnostima uspostave konkretnije suradnje na području investicija u turizam, satelitske bilance (praćenje statističkih pokazatelja), kulturnog i wellness turizma.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙