FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEM Marina: ostvareni prihod veći od 12 milijuna kuna

ZAGREB/SPLIT, 29. lipnja 2005. (Hina) - Splitska tvrtka SEM Marina uprvih je pet mjeseci ove godine ostvarila više od 12 milijuna kunaprihoda, što je porast od 28,8 posto u odnosu na isto lanjskorazdoblje, objavili su iz te tvrtke.
ZAGREB/SPLIT, 29. lipnja 2005. (Hina) - Splitska tvrtka SEM Marina u prvih je pet mjeseci ove godine ostvarila više od 12 milijuna kuna prihoda, što je porast od 28,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavili su iz te tvrtke.

Pomorski prijevoz, kako su naveli, ostvario je najveći skok u prihodima, od 32,5 posto. Rezultat je to ponajviše najznačajnijeg tvrtkinog projekat u ovoj godini - redovne županijske trajektne linije Split - Supetar, koji je počeo 15. svibnja, a u prvih mjesec dana prevezeno je 32.000 putnika i 9.500 vozila.

Od 1. srpnja, kako su najavili iz SEM Marine, trajekt na liniji Split - Supetar vozit će šest puta dnevno.

Na rast prihoda u sektoru pomorskog prijevoza utjecale su i poboljšane katamaranske veze između Splita i Milne na Braču, a polovicom lipnja startala je i sezonska trajektna linija između Pelješca i Mljeta koja će u vrhu sezone imati po tri polaska u oba smjera.

Uz redovne katamaranske linije u tvrtki će početkom idućeg mjeseca uvesti i izletničke linije za Hvar, Brač, Vis.

Prihod u sektoru turizma, kako su izvijestili iz tvrtke, u prvih je pet mjeseci ove godine porastao za 26 posto prema istom razdoblju lani, a najviše je učinjeno u prodaji turističkih aranžmana koji su u prvom kvartalu porasli za 100 posto. Bolji rezultati, kako su naveli u tvrtki, zabilježeni su i u prodaji avio karata.

Pomorska agencija u prvih je pet mjeseci zabilježila porast broja putnika i vozila na liniji kompanije Blu Line Split - Ancona te po broju ukrcaja na toj liniji i dalje zauzima vodeće mjesto u luci Split s otprilike 42 posto tržišta.

Podaci o SEM Marininoj usluzi e-turizam (online booking svih usluga tvrtke - prodaja avio karata, smještaja, aranžmana itd.) pokazuju da je zabilježen promet od oko milijun kuna.

Tvrtka SEM Marina je zbog povećanog obujma posla povećala broj zaposlenih sa 57 u svibnju 2004. na 70 u svibnju ove godine.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙