FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Akcija povećanja nacionalnog intelektualnog kapitala"

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Boljim korištenjem postojećihljudskih potencijala u tvrtkama može se ostvariti najmanje 5 do 10postotno povećanje efikasnosti, istaknuo je predsjednik Zajednice zaunapređenje intelektualnog kapitala Ante Pulić predstavljajući projekt"Akcija povećanja nacionalnog intelektualnog kapitala" (APENIK).
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Boljim korištenjem postojećih ljudskih potencijala u tvrtkama može se ostvariti najmanje 5 do 10 postotno povećanje efikasnosti, istaknuo je predsjednik Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala Ante Pulić predstavljajući projekt "Akcija povećanja nacionalnog intelektualnog kapitala" (APENIK).

Projekt je pokrenula HGK u suradnji s Centrom za intelektualni kapital i zagrebačkom tvrtkom C.I.K. d.o.o., a projekt će obuhvatiti hrvatske tvrtke zainteresirane za provedbu programa unapređenja efikasnosti poslovanja, koje bi potom bile uzor drugima te svojim primjerom pokazale kako se može unaprijeđivati vlastito poslovanje.

Cilj projekta, kako je kazao Pulić, je unapređenje poslovanja i konkurentnosti tvrtki kako bi što spremnije dočekale ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU).

Koristi koju tvrtke imaju od APENIK-a su pravovremeno pripremanje za izazove koji čekaju gospodarstvo, a posebice turizam do konca desetljeća. Osim toga, tvrtka se upoznaje sa karakteristikama ekonomije znanja i značenja ključnog resursa - intelektualnog kapitala, dobiva se nova perspektiva poslovanja koje obuhvaća ključni resurs 21. stoljeća, a to je intelektualni kapital, a pojačanim fokusiranjem na znanje i intelektualni kapital tvrtka povećava svoju vrijednost i konkurentnu sposobnost.

Pulić je iznio i primjer brodogradilišta Uljanik u kojem se APENIK primjenjuje od 2000. godine što je rezultiralo postizanjem boljih rezultata poslovanja. Tako je primjerice u razdoblju od 2000. do 2004. godine Uljanik smanjio trajanje gradnje brodova za 54 posto i smanjio efektivne sate rada za 65 posto.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙