FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo zatražilo pritvor za Zdenku i Ljubu Šimunović

MOSTAR, 28. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni tužitelj JonathanRattel, koji zastupa optužnicu u slučaju Lijanovići-Čović, zatražio jeu utorak jednomjesečni pritvor za voditeljicu Pravnog odjela Mesneindustrije "Lijanovići" Zdenku Šimunović i njezina muža Ljubu,privedene u ponedjeljak, koje je tijekom dana u Sarajevu ispitao ookolnostima poslovanja te tvrtke. Odvjetnici Šimunovićevih NadaDalipagić i Mario Bogdanović iz Mostara usprotivili su se pritvoru, okojem će sutra odlučiti sudac za prethodno saslušanje.
MOSTAR, 28. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni tužitelj Jonathan Rattel, koji zastupa optužnicu u slučaju Lijanovići-Čović, zatražio je u utorak jednomjesečni pritvor za voditeljicu Pravnog odjela Mesne industrije "Lijanovići" Zdenku Šimunović i njezina muža Ljubu, privedene u ponedjeljak, koje je tijekom dana u Sarajevu ispitao o okolnostima poslovanja te tvrtke. Odvjetnici Šimunovićevih Nada Dalipagić i Mario Bogdanović iz Mostara usprotivili su se pritvoru, o kojem će sutra odlučiti sudac za prethodno saslušanje.

"Oni (Zdenka i Ljubo Šimunović) su ispitivani pod sumnjom za organizirani kriminal u svezi s poslovanjem tvrtke 'Lijanovići', a sud će do sutra odlučiti o pritvoru", izjavila je za Hinu u telefonskom razgovoru odvjetnica Nada Dalipagić.

Tužitelj je kao razloge za zadržavanje u pritvoru naveo mogućnost bijega ili utjecaja na vođenje sudskog postupka protiv četvorice braće - Slave, Mladena, Joze i Jerka Ivanković-Lijanović, sadašnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH Mate Tadića i profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravka Lučića.

Taj sudski postupak počinje u srijedu na Sudu BiH službenim potvrđivanjem identiteta optuženika, a cijeli će postupak, uključujući i čitanje optužnice, početi u rujnu, nakon godišnjih odmora.

Federalna policija i pripadnici EUFOR-a u ponedjeljak su u premetačini službenih prostorija Mesne industrije "Lijanovići" u Širokome Brijegu zaplijenili dokumentaciju o financijskom poslovanju te tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙