FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za oporavak Fiata ključno povećanje prodaje vozila

TORINO, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski industrijskikonglomerat Fiat priopćio je da je blizu preokreta u poslovanju, alije napomenuo da je za oporavak ključan automobilski odjel i novoudruživanje nakon raskida s General Motorsom.
TORINO, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski industrijski konglomerat Fiat priopćio je da je blizu preokreta u poslovanju, ali je napomenuo da je za oporavak ključan automobilski odjel i novo udruživanje nakon raskida s General Motorsom.

Izvršni direktor grupe Sergio Marchionne kazao je na skupštini dioničara da je Fiat Auto već poduzeo brojne korake ali je dodao da još treba ubrzati oporavak. "Oporavak automobilskog sektora ključan je za cijelu grupu", objasnio je Marchionne.

Fiat Auto ostao je crna mrlja na poslovnim rezultatima grupe, s manje od sedam posto udjela na europskom tržištu automobila.

"U prvoj polovici godine Fiat Auto morao se suočiti s teškim tržišnim uvjetima. I ne vidimo na koji način bismo mogli povećati potražnju", posebice u Italiji, rekao je izvršni direktor grupe.

Prošle je godine talijanski proizvođač automobila zabilježio operativni gubitak od 840 milijuna eura, za koji se nada da će se u ovoj godini smanjiti na 320 milijuna eura dok u 2007. želi ponovno ostvarivati operativnu dobit u rasponu od dva do četiri posto ostvarenog prometa.

Zaokret u poslovanju Fiat Auta "na dohvat je ruke", a cilj je " ponovno izgraditi automobilsku grupu koja je sposobna stvoriti profit", kazao je Marchionne. "To je konkretan i ostvariv cilj", dodao je.

Pored svojih brandova Fiat, Alfa-Romeo, Lancia, Ferrari i Maserati, Fiat proizvodi automobilske dijelove, Iveco kamione i poljoprivredne strojeve i u tim dijelovima poslovanja ostvaruje profit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙