FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Popov o odnosima Srbije i Hrvatske

SCG-Dnevni pregledDP: Popov o odnosima Srbije i Hrvatske,(H) - Odnosi između Hrvatske i SCG-a, usprkos problemima, ušli su uracionalnu fazu te i političari shvaćaju da se, u svijetlupribližavanja Europskoj uniji, problemi moraju rješavati suradnjom,ocjenjuje supredsjednik Igmanske incijative Aleksandra Popov u člankubeogradskog "Glasa javnosti" o stanju odnosa Hrvatske i SCG-a nakonpolemika u vezi sa četničkim skupom na Ravnoj Gori.
,(H) - Odnosi između Hrvatske i SCG-a, usprkos problemima, ušli su u racionalnu fazu te i političari shvaćaju da se, u svijetlu približavanja Europskoj uniji, problemi moraju rješavati suradnjom, ocjenjuje supredsjednik Igmanske incijative Aleksandra Popov u članku beogradskog "Glasa javnosti" o stanju odnosa Hrvatske i SCG-a nakon polemika u vezi sa četničkim skupom na Ravnoj Gori.

Aleksandar Popov, supredsjednik Igmanske inicijative, organizacije koja okuplja nevladine udruge na području bivše Jugoslavije, smatra da su odnosi Beograda i Zagreba, "usprkos problemima, ušli u racionalnu fazu i da političari shvaćaju da je zajednički pristup abeceda priključenja Europskoj uniji", prenosi Glas javnosti od srijede. "Pored toga u Srbiji i Hrvatskoj, kao i u BiH, koja je treća potpisnica Daytonskog sporazuma, prevladava i shvaćanje da se konkretni problemi moraju rješavati suradnjom, jer sve zemlje znaju da imaju veliki broj izbjeglica i da građani tih država moraju da rješavaju probleme poput dobivanja mirovina, dokumenata ili diploma", kaže Popov ocjenjujući i da dosta česte verbalne iskre dužnosnika Srbije i Hrvatske jesu problematične, ali ne izlaze iz okvira koji bi ugrozio započetu normalizaciju odnosa u svim oblastima, navodi list.

"Sve to ide svojim pravcem, iako se vuku i potezi koji malo odvode unazad. Ako se promatraju posljednji potezi, mi smo dobili jedno upozorenje da se ne smijemo ponašati bahato i promovirati samo vlastito shvaćanje povijesti. Jer, jedno je kada iza skupa na Ravnoj gori stoji stranka, a sasvim drugo kada ga organizira država. Mora se povesti računa o osjećajima svojih susjeda, ako hoćemo da drugi vode računa o našim osjećajima. Nadam se, ipak, da je ta priča iza nas i da su napetosti smanjene" kaže Popov i dodaje da nije dobro da "prepucavanje" između dužnosnika dvije zemlje postane trend jer to ostavlja dublji utisak u javnosti i proizvodi puno otvorenih problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙