FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjski SDP o legalnosti županijske skupštine

OSIJEK, 20. lipnja 2005.(Hina) - Osječko-baranjska županijskaorganizacija SDP-a izvijestila je danas u Osijeku kako je, dok se nepodnese izvješće o upravnom nadzoru nad nedavnom utemeljiteljskomsjednicom Županijske skupštine, to tijelo za stranku nelegalno te sevijećnici neće odazivati na moguće buduće sjednice.
OSIJEK, 20. lipnja 2005.(Hina) - Osječko-baranjska županijska organizacija SDP-a izvijestila je danas u Osijeku kako je, dok se ne podnese izvješće o upravnom nadzoru nad nedavnom utemeljiteljskom sjednicom Županijske skupštine, to tijelo za stranku nelegalno te se vijećnici neće odazivati na moguće buduće sjednice.

Predsjednik osječkog SDP-a i županijski vijećnik Zvonko Erak izjavio je na konferenciji za novinare kako je zahtjev za provedbom upravnog nadzora Središnjem državnom uredu za upravu podnesen zbog sumnja u legalnost te sjednice. Erak objašnjava kako se sumnja u zlouporabu odredaba o nespojivosti dužnosti vijećnika s drugim dužnostima, zbog koje se, dodaje, nije moglo utvrditi tko jest, a tko nije vijećnik.

Kako je predsjednik županijskoga HSS-a Zvonko Ibriks na toj sjednici svojim glasom podupro kandidate Nezavisne liste Branimira Glavaša i HSP-a, Erak smatra da je tim činom prekršen sporazum o suradnji na lokalnim izborima SDP-a i HSS-a te sporazum o zajedničkom upravljanju Osječko-baranjskom županijom, koji su večer prije utemeljiteljske sjednice potpisali predstavnici SDP-a, HSS-a, LS-a, HNS-a, SBHS-a, HSU-a i SDSS-a.

"Budući da je, unatoč odluci Predsjedništva županijskoga HSS-a, u zadnjoj noći promijenjeno stajalište, ocjenjujem da u pitanju nisu samo politički razlozi. Kako kruže informacije o pritiscima, bilo bi dobro da to ispitaju mjerodavna tijela, pa ako to nije istina, neka se opovrgne, a ako jest, neka se poduzmu određeni postupci kako se to više ne bi ponovilo", rekao je Erak. Dodao je kako poštuje promjene mišljenja, ali kako mu je čudno da se to dogodilo u zadnjoj noći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙