FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Sanader kandidat za novog splitsko-dalmatinskog župana

SPLIT, 7. lipnja 2005.(Hina) - Kandidat HDZ-a za novogasplitsko-dalmatinskog župana na utemeljiteljskoj sjednici koja će seodržati 17. lipnja bit će dosadašnji kaštelanski gradonačelnik AnteSanader, potvrdio je predsjednik županijskog HDZ-a Živko Nenadić,kandidat za predsjednika Skupštine.
SPLIT, 7. lipnja 2005.(Hina) - Kandidat HDZ-a za novoga splitsko-dalmatinskog župana na utemeljiteljskoj sjednici koja će se održati 17. lipnja bit će dosadašnji kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader, potvrdio je predsjednik županijskog HDZ-a Živko Nenadić, kandidat za predsjednika Skupštine.

HDZ je na izborima osvojio 22 od 51 mjesta u Županijskoj skupštini i potrebnu većinu glasova osigurat će poslijeizbornim koalicijskim sporazumom s HSP-om koji ima pet vijećnika, kazao je Nenadić, o čemu je već postignut dogovor. Te će dvije stranke predložiti i po jednog zamjenika župana i predsjednika Skupštine te članove Poglavarstva razmjerno udjelu u vlasti.

Ante Sanader za položaj župana i Nenadić za predsjednika Skupštine predloženi su sinoć na sjednici Županijskog odbora HDZ-a velikom većinom glasova članova Županijskog odbora, a nakon rasprave u kojoj su se čula i različita mišljenja, kazao je za Hinu Nenadić. Dodao je kako je na kraju prevladalo mišljenje da je Sanader zbog uspješna upravljanja Kaštelima, u kojima je HDZ na vlasti od 1990., pravi kandidat za župana.

Županijski odbor HDZ-a na sinoćnjoj sjednici nije prihvatio ponudu sedmeročlane koalicije na čelu s HČSP-om Luke Podruga.

Tako će sa šest vijećnika koalicije HČSP - HB - HDRS - HD - HIP - HP i HPP u oporbi u Županijskoj skupštini sjediti i 18 vijećnika koalicije SDP - HNS - HSS - HSU.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji HDZ je na vlasti od ustroja lokalne uprave, a u prošlom je mandatu vlast obnašao u koaliciji s više stranaka kad su se na mjestu župana izmijenili Branimir Lukšić i Kruno Peronja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙