FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra utemeljiteljska sjednica splitsko-dalmatinske Županijske skupštine

SPLIT,16. lipnja 2005.(Hina) - U Splitu će se sutra održatiutemeljiteljska sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije nakojoj bi za predsjednika Skupštine trebao biti izabran Živko Nenadić,nositelj HDZ-ove liste na izborima i predsjednik Županijskog odborastranke, a za novoga župana dosadašnji kaštelanski gradonačelnik AnteSanader.
SPLIT,16. lipnja 2005.(Hina) - U Splitu će se sutra održati utemeljiteljska sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije na kojoj bi za predsjednika Skupštine trebao biti izabran Živko Nenadić, nositelj HDZ-ove liste na izborima i predsjednik Županijskog odbora stranke, a za novoga župana dosadašnji kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader.

Nenadić je danas potvrdio kako pri izboru čelnih ljudi Splitsko-dalmatinske županije ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja budući da je HDZ, koji ima 22 od 51 mjesta u Skupštini, potrebnu većinu osigurao poslijeizbornom koalicijom s pet HSP-ovih vijećnika.

Osamnaest vijećnika ima koalicija SDP-HNS-HSS-HSU, a šest koalicija HČSP-HB-HDRS-HD-HIP-HP/HPP.

HDZ je u Splitsko-dalmatinskoj županiji na vlasti od ustroja lokalne uprave, a u prošlom je mandatu bio u koaliciji s više stranaka, kada su se na mjestu župana izmijenili Branimir Lukšić i Kruno Peronja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙