FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: županijska oporba neće se odazvati pozivu na sjednicu

DUBROVNIK, 23. lipnja 2005. (Hina) - Šesnaest vijećnika koalicijeSDP-a, HSS-a, HNS-a, LS-a i HSLS-a u Skupštini Dubrovačko-neretvanskežupanije neće se odazvati pozivu na drugu sjednicu Skupštine u utorak,28. lipnja, izvijestilii su danas na konferenciji za novinarepredstavnici te koalicije.
DUBROVNIK, 23. lipnja 2005. (Hina) - Šesnaest vijećnika koalicije SDP-a, HSS-a, HNS-a, LS-a i HSLS-a u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije neće se odazvati pozivu na drugu sjednicu Skupštine u utorak, 28. lipnja, izvijestilii su danas na konferenciji za novinare predstavnici te koalicije.

Kako je istaknuo predsjednik Kluba 16 oporbenih županijskih vijećnika Marinko Filipović, oni smatraju da Skupština nije ni utemeljena, da je nelegitimna i nelegalna te da će zbog toga uložiti predstavku Državnom uredu za opću upravu.

Oporbenjaci su 9. lipnja na utemeljiteljskoj sjednici Županijske skupštine, kad nije prihvaćen njihov zahtjev da se tajno glasuje za predsjednika Županijske skupštine i župana, napustili sjednicu, te je glasovalo 25 vijećnika vladajuće koalicije.

Oni tvrde kako je time prekršena odredba Statuta i Poslovnika, a od Središnjega državnog ureda za upravu zahtijevaju nadzor zakonitosti rada i akata Županijske skupštine.

Marinko Filipović je dodao kako će, bude li trebalo, pravdu potražiti i u upravnom sporu te na Ustavnom sudu.

Na izborima je 14 mjesta osvojila koalicija HDZ - DC, koalicija SDP - HSS - HNS - LS - HSLS 16, četiri HSP i sedam Nezavisna lista Stipe Gabrića Jambe.

Nakon izbora koalicija HDZ-a i DC-a koalirala je s HSP-om i Jambovom Nezavisnom listom te u Skupštini od ukupno 41 imaju 25 mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙