FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrana nova tijela Zaklade Zlatko Crnić

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Zaklada Zlatko Crnić, koja je u 12godina postojanja stipendirala više od 300 studenata iposlijediplomanata pravnih znanosti, na današnjoj je redovitojizbornoj skupštini izabrala Zakladno vijeće i Nadzorni odbor, a načelu Zaklade ostat će dosadašnji predsjednik Mladen Žuvela.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Zaklada Zlatko Crnić, koja je u 12 godina postojanja stipendirala više od 300 studenata i poslijediplomanata pravnih znanosti, na današnjoj je redovitoj izbornoj skupštini izabrala Zakladno vijeće i Nadzorni odbor, a na čelu Zaklade ostat će dosadašnji predsjednik Mladen Žuvela.

Uz predsjednika, za članove Zakladnog vijeća ponovno su izabrani Hrvoje Momčinović, Branko Hrvatin, Dubravka Burcar i Darko Horvat. Kao novi članovi izabrani su v.d. predsjednika Vrhovnog suda Ivica Crnić i bivša stipendistica prve generacije Zaklade Iris Gović.

U Nadzorni su odbor ponovno izabrani predsjednica Tatjana Josipović i Danko Špoljarić, dok je kao novi član izabran također bivši stipendist Marko Petrak.

Zaklada Zlatko Crnić, nazvana po predsjedniku Vrhovnog suda poginulom 1992. u prometnoj nesreći, utemeljena je 23. lipnja 1993. u Zagrebu kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija radi promicanja pravničke struke i poticanja težnji za vladavinom prava, a osobito radi stipendiranja studenata i poslijediplomanata prava.

Nakon trostrukog ubojstva na zagrebačkom Općinskom sudu, gdje je 1999. Mato Oraškić ubio sutkinju, odvjetnicu i bivšu suprugu, Zaklada brine i o djeci sudaca koji su smrtno stradali obavljajući svoj posao.

Predsjednik Zaklade Mladen Žuvela istaknuo je da su od 1993. stipendirana 242 studenta i 60 poslijediplomanata pravnih znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙