FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tbilisi: Soros umanjio svoju ulogu u gruzijskoj ružičastoj revoluciji

TBILISI , 1. lipnja 2005. (Hina/AP) - Američki milijarder GeorgeSoros u utorak je pohvalno govorio o gruzijskoj "ružičastojrevoluciji" koja je na vlast prije 16 mjeseci dovela oporbenegruzijske čelnike, istaknuvši kako su njegovi kritičari preuveličaliulogu što su je odigrale organizacije koje su primile novce od njegovezaklade Otvoreno društvo.
TBILISI , 1. lipnja 2005. (Hina/AP) - Američki milijarder George Soros u utorak je pohvalno govorio o gruzijskoj "ružičastoj revoluciji" koja je na vlast prije 16 mjeseci dovela oporbene gruzijske čelnike, istaknuvši kako su njegovi kritičari preuveličali ulogu što su je odigrale organizacije koje su primile novce od njegove zaklade Otvoreno društvo.

Tijekom trodnevnog posjeta toj kavkaskoj zemlji Sorosa su dočekali prosvjednici, gruzijski nacionalisti koji smatraju da upravo on stoji iza prozapadnjački orijentirane vlade predsjednika Mihaila Sakašvilija.

Soros je izjavio kako su njegovi kritičari preuveličali ulogu što su je odigrale organizacije koje su primile novce od njegova instituta Otvoreno društvo.

"Vrlo samo ponosan i zadovoljan radom zaklade u pripremi gruzijskog društva za nešto što je preraslo u ružičastu revoluciju, no uloga zaklade i moja osobna uloga u tomu jako su preuveličani. Mislim da vi ovdje više od ikoga drugoga morati biti svjesni činjenice da je ružičasta revolucija u potpunosti djelo gruzijskoga društva", rekao je Soros.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙