FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi ciklus natječaja za financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvojcivilnog društva raspisala je danas tri natječaja za ostvarivanjefinancijske potpore organizacijama civilnog društva, priopćeno je izZaklade.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je danas tri natječaja za ostvarivanje financijske potpore organizacijama civilnog društva, priopćeno je iz Zaklade.

Riječ je o natječajima u sljedećim programskim područjima: "Građanske inicijative - Naš doprinos zajednici", zatim "Razvoj zajednice - Zajedno za bolje", te "Demokratizacija i razvoj civilnog društva".

Na sva tri natječaja mogu se prijaviti udruge, zaklade, neprofitne ustanove koje se bave društvenim djelatnostima, te jedinice lokalne samouprave.

Nacionalna zaklada u ovoj godini planira uložiti 16,5 milijuna kuna za Program dodjele financijske potpore putem pet natječaja i 15 milijuna kuna za ugovaranje suradnje putem iskaza interesa za suradnju, stoji u priopćenju.

Tijekom mjeseca lipnja Zaklada će raspisati i četiri poziva za iskaz interesa za suradnju u sljedećim područjima: 1. Decentralizacija financijskih potpora Zaklade i regionalni razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva, 2. Edukacija, 3. Istraživanja i 4. Organizacija druge nacionalne konferencije o volonterstvu.

U mjesecu rujnu Zaklada će raspisati i posljednji peti natječaj u ovogodišnjem ciklusu - natječaj za institucionalnu potporu za razvoj i stabilizaciju organizacije, te peti poziv za iskaz interesa za suradnju i to u području medijskih projekata za poticanje razvoja demokratizacije i civilnog društva.

Ti natječaji uz već raspisani natječaj za sufinanciranje sudjelovanja na međunarodnim skupovima čine glavninu natječaja koje će raspisati Nacionalna zaklada.

Po riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić postupak za ostvarivanje financijske potpore unaprijeđen je u odnosu na prošlogodišnji brojnim novim postupcima i mehanizmima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙